"Hoeveel herhalingen en sets voor optimale bicep- en tricepontwikkeling: een gids voor beginners"

"Hoeveel herhalingen en sets voor optimale bicep- en tricepontwikkeling: een gids voor beginners"

Als je net begint met het opbouwen van je biceps en triceps, kan het lastig zijn om te weten hoeveel herhalingen en sets je moet doen voor een optimale groei. Hier is een gids voor beginners om je op weg te helpen:

  1. Herhalingen: De algemene richtlijn is dat je 8-12 herhalingen per set moet doen voor spiergroei. Dit betekent dat je bij elke oefening 8-12 keer moet kunnen uitvoeren voordat je niet meer kunt. Als je minder dan 8 herhalingen kunt doen, is het gewicht waarschijnlijk te zwaar. Als je meer dan 12 herhalingen kunt doen, is het gewicht waarschijnlijk te licht.

  2. Sets: Als beginner, 2 tot 3 sets per oefening is een goede richtlijn. Dit betekent dat je de oefening 2-3 keer achter elkaar uitvoert voordat je naar de volgende oefening gaat. Naarmate je ervaring krijgt en je spieren zich aanpassen, kun je overwegen om meer sets toe te voegen.

  3. Rusttijd: Het is belangrijk om voldoende rust te nemen tussen sets om je spieren de tijd te geven om te herstellen. Als beginner, een rusttijd van 30-60 seconden tussen sets is een goede richtlijn.

  4. Progressie: Het is belangrijk om je progressie te volgen en ervoor te zorgen dat je blijft groeien. Dit betekent dat je regelmatig het gewicht moet verhogen of meer herhalingen of sets moet doen. Als je een paar weken dezelfde gewichten, herhalingen en sets doet zonder groei, is het tijd om iets te veranderen.

Onthoud dat iedereen anders is en dat het soms een beetje experimenteren is om te bepalen wat het beste werkt voor jou. Luister naar je lichaam en pas aan als je iets niet comfortabel vindt. Als je volg deze richtlijnen en blijft trainen, zul je zien dat je biceps en triceps groeien en sterker worden.
Het trainen met de juiste apparatuur is ook in het begin van belang. Veel sportscholen in Nederland lopen achter qua deze technieken. Bij Bizon Fit bieden wij een ergonomische vernieuwde grip aan voor de bicep en tricep. Nog niet overtuigd? Neem dan een kijkje door op onderstaande link te klikken:

https://bizonfit.eu/products/combi-set-bicep-tricep-touw-bicep-oefening-tricep-oefening-bizon-fit

Terug naar blog