MAG Grips versus Straps: Wat Moet Ik Kiezen?

MAG Grips versus Straps: Wat Moet Ik Kiezen?

Introductie

In de wereld van fitnessaccessoires is er altijd een debat gaande over welke producten het meest effectief zijn voor het verbeteren van je workouts. Een van de meest voorkomende discussies is die tussen MAG grips en straps. Beide hulpmiddelen worden vaak gebruikt bij het tillen van gewichten, maar ze verschillen in functie en toepassing. In dit artikel gaan we dieper in op de verschillen tussen MAG grips en straps, en helpen we je bij het maken van de juiste keuze voor jouw behoeften.

MAG Grips: Een Inleiding

Wat zijn MAG Grips?

MAG grips, ook bekend als magnetische grepen, zijn fitnessaccessoires die je kunt bevestigen aan gewichtstangen en halters. Ze zijn ontworpen om de gripkracht te verbeteren en de belasting op de onderarmen en handen te verminderen tijdens het tillen van zware gewichten. MAG grips zijn gemaakt van duurzame materialen en hebben magneten aan de binnenkant die zorgen voor een stevige en stabiele bevestiging aan de stang.

Voordelen van MAG Grips

MAG grips bieden verschillende voordelen voor zowel beginners als ervaren sporters. Hier zijn enkele redenen waarom je zou kunnen overwegen om MAG grips te gebruiken:

 1. Verbeterde gripkracht: MAG grips helpen bij het versterken van je grip door de belasting op je handen en onderarmen gelijkmatig te verdelen. Dit kan vooral nuttig zijn bij het tillen van zware gewichten of tijdens intensieve trainingssessies.

 2. Verhoogde stabiliteit: Door de magnetische bevestiging zorgen MAG grips voor een stabiele greep op de gewichtsstang, wat kan bijdragen aan een betere stabiliteit en controle tijdens oefeningen zoals deadlifts, rows en pull-ups.

 3. Minder belasting op de handen: MAG grips verminderen de druk op je handen en voorkomen dat de gewichtsstang in je handen snijdt. Dit maakt het comfortabeler om te trainen en vermindert het risico op blaren en eeltvorming.

 4. Veelzijdigheid: MAG grips kunnen worden gebruikt bij verschillende soorten oefeningen en met verschillende fitnessapparatuur. Of je nu traint met halters, gewichtsstangen of kettlebells, MAG grips kunnen een waardevolle toevoeging zijn aan je trainingsroutine.

Hoe gebruik je MAG Grips?

Het gebruik van MAG grips is eenvoudig. Volg deze stappen om ze correct te bevestigen aan de gewichtsstang:

 1. Plaats de magnetische zijde van de MAG grip op de gewichtsstang, zodat deze stevig vastklikt.

 2. Zorg ervoor dat de MAG grip zich in een comfortabele positie bevindt, waarbij je handen de grip natuurlijk kunnen omsluiten.

 3. Begin met je training en ervaar de voordelen van verbeterde gripkracht en stabiliteit.

Straps: Een Inleiding

Wat zijn Straps?

Straps, ook wel lifting straps genoemd, zijn banden die je om je polsen en de gewichtsstang wikkelt. Ze worden voornamelijk gebruikt om de gripkracht te verbeteren en het vasthouden van zware gewichten te vergemakkelijken. Straps zijn meestal gemaakt van duurzaam materiaal zoals nylon en hebben een lus aan één uiteinde om je pols doorheen te steken.

Voordelen van Straps

Straps hebben hun eigen unieke voordelen en toepassingen in de fitnesswereld. Hier zijn enkele redenen waarom je zou kunnen overwegen om straps te gebruiken:

 1. Verbeterde grip bij zware gewichten: Straps zorgen voor een stevige grip op de gewichtsstang, zelfs bij zware gewichten waar je grip mogelijk tekortschiet. Dit stelt je in staat om je te concentreren op het aanspreken van de spieren in plaats van je zorgen te maken over het vasthouden van de stang.

 2. Verhoogde focus op spiergroepen: Met behulp van straps kun je je beter concentreren op de spiergroepen die je wilt trainen, omdat je niet wordt belemmerd door een zwakke grip. Dit kan vooral nuttig zijn bij het uitvoeren van pull-oefeningen zoals lat pulldowns en pull-ups.

 3. Minder belasting op de onderarmen: Straps verminderen de belasting op de onderarmen, waardoor je langer kunt blijven trainen zonder dat je gripkracht vermindert. Dit kan vooral voordelig zijn voor mensen met zwakkere polsen of onderarmspieren.

 4. Variatie in training: Met straps kun je oefeningen op een andere manier benaderen en nieuwe trainingsprikkels creëren. Door je grip uit de vergelijking te halen, kun je je richten op het versterken van andere spiergroepen en de algehele trainingservaring verbeteren.

Hoe gebruik je Straps?

Het correct gebruiken van straps is belangrijk om blessures te voorkomen en de voordelen ervan te maximaliseren. Volg deze stappen om straps op de juiste manier te gebruiken:

 1. Steek je hand door de lus van de strap, zodat de strap zich onder je pols bevindt.

 2. Wikkel de strap stevig om de gewichtsstang en zorg ervoor dat deze goed vastzit.

 3. Herhaal de stappen voor de andere hand.

 4. Houd de straps strak tijdens het tillen van de gewichtsstang om een stevige grip te behouden.

MAG Grips versus Straps: Welke Moet Je Kiezen?

Nu je meer weet over MAG grips en straps, vraag je je misschien af welke optie het beste bij jou past. Het antwoord hangt af van je persoonlijke doelen, voorkeuren en trainingsbehoeften. Hier zijn enkele richtlijnen om je te helpen bij het maken van een keuze:

 1. Als je je gripkracht wilt verbeteren: Als je specifiek je gripkracht wilt verbeteren, zijn MAG grips een goede keuze. Ze bieden een directe stimulatie voor je onderarmen en handen, waardoor ze sterker worden naarmate je ze vaker gebruikt.

 2. Als je zware gewichten wilt tillen: Als je regelmatig met zware gewichten traint en merkt dat je grip je beperkt, kunnen straps je helpen om je te concentreren op het tillen van de gewichtsstang zonder je zorgen te maken over het vasthouden ervan.

 3. Als je comfort en stabiliteit wilt: Beide opties bieden comfort en stabiliteit tijdens het tillen, maar MAG grips kunnen vooral handig zijn als je problemen hebt met het snijden van de gewichtsstang in je handen.

 4. Als je meer variatie in je training wilt: Als je graag variatie in je training wilt en nieuwe trainingsprikkels wilt creëren, kun je beide opties afwisselen en gebruiken op basis van je behoeften en trainingsdoelen.

Het belangrijkste is om naar je eigen lichaam te luisteren en te experimenteren met verschillende hulpmiddelen om te zien welke het beste voor je werken.

FAQs

1. Wat zijn enkele alternatieven voor MAG grips en straps?

Er zijn verschillende alternatieven voor MAG grips en straps, afhankelijk van je trainingsdoelen. Enkele populaire alternatieven zijn:

 • Fitnesshandschoenen: Deze handschoenen bieden extra bescherming en grip tijdens het tillen van gewichten.

 • Liquid chalk: Een vloeibare vorm van magnesiumcarbonaat die zorgt voor een betere grip op de gewichtsstang.

 • Fat grips: Dikke handgrepen die je op de gewichtsstang kunt bevestigen om de gripkracht te vergroten.

2. Kan ik MAG grips en straps tegelijkertijd gebruiken?

Ja, het is mogelijk om MAG grips en straps tegelijkertijd te gebruiken, afhankelijk van je behoeften en voorkeuren. Je kunt bijvoorbeeld MAG grips gebruiken voor oefeningen waarbij je gripkracht wilt verbeteren en straps gebruiken voor oefeningen waarbij je meer focus wilt leggen op de spiergroepen.

3. Moet ik MAG grips of straps gebruiken als ik een beginner ben?

Als beginner is het belangrijk om je te richten op het ontwikkelen van een sterke grip. Daarom kunnen MAG grips een goede keuze zijn om te beginnen. Na verloop van tijd kun je overwegen om straps toe te voegen aan je trainingssessies als je merkt dat je grip je beperkt bij het tillen van zwaardere gewichten.

4. Kan ik MAG grips en straps gebruiken voor alle soorten oefeningen?

Ja, zowel MAG grips als straps kunnen worden gebruikt bij een breed scala aan oefeningen, waaronder deadlifts, rows, pull-ups en andere oefeningen waarbij gripkracht belangrijk is. Zorg ervoor dat je de juiste techniek en veiligheidsmaatregelen volgt bij het gebruik van deze hulpmiddelen.

5. Hoe kan ik mijn gripkracht verbeteren zonder het gebruik van hulpmiddelen?

Als je je gripkracht wilt verbeteren zonder het gebruik van hulpmiddelen, zijn er verschillende oefeningen die je kunt proberen, zoals farmer's walks, kettlebell swings en chin-ups. Deze oefeningen dagen je gripkracht uit en helpen je om sterke onderarmen en handen op te bouwen.

Conclusie

Bij het kiezen tussen MAG grips en straps is het belangrijk om rekening te houden met je persoonlijke behoeften en doelen. Beide hulpmiddelen hebben unieke voordelen en kunnen een waardevolle toevoeging zijn aan je trainingsroutine. Experimenteer met beide opties en ontdek welke het beste bij jouw behoeften past. Onthoud dat het ontwikkelen van een sterke grip essentieel is voor het verbeteren van je prestaties in de sportschool.

Retour au blog