''De verschillende variaties van squats en welke spieren ze aanpakken''

''De verschillende variaties van squats en welke spieren ze aanpakken''

Er zijn veel verschillende soorten squats, elk met hun eigen specifieke voordelen en doelen. Hieronder bespreken we enkele van de meest populaire variëteiten en welke spieren ze specifiek aanspreken.

De back squat is waarschijnlijk de meest traditionele en populaire squat. Hierbij houd je de barbell op je schouders en ga je omlaag totdat je bovenbenen parallel zijn aan de grond. Deze oefening is geweldig voor het versterken van de quadriceps, glutes, hamstrings en rugspieren.

De front squat is een variant van de back squat, maar in plaats van dat de barbell op je schouders rust, wordt deze gehouden voor je borst. Dit verandert de druk op de spieren en maakt de oefening meer gericht op de quadriceps en de core.

De goblet squat is een eenvoudige en effectieve oefening voor beginners of degenen die werken aan hun techniek. Hierbij houdt u een kettlebell of dumbbell vast voor uw borst terwijl u squats uitvoert. Dit helpt bij het versterken van de quadriceps, glutes en core.

De overhead squat is een uitdagende oefening die niet alleen de benen, maar ook de schouders, armspieren en core aanspreekt. Hierbij houdt u een barbell of kettlebell boven uw hoofd terwijl u squats uitvoert.

De sumo squat is een andere variant die gericht is op het versterken van de binnenkant van de dijbenen en de glutes. Hierbij staan je voeten wijder uit elkaar en draai je je tenen naar buiten.

De pistol squat is een zeer geavanceerde oefening die veel kracht en stabiliteit vereist. Hierbij doet u een squat met één been terwijl het andere been vooruit gestrekt blijft.

Als u wilt werken aan uw kracht en uithoudingsvermogen, is het belangrijk om een gevarieerde selectie van squats in uw workout routine op te nemen. Experimenteer met de verschillende soorten squats om te zien welke het beste bij uw doelen en vaardigheden past. Vergeet niet om altijd de juiste techniek te gebruiken en uw lichaam te laten aanpassen aan het toenemende gewicht.

Ben je nou opzoek naar een veilige manier om te squatten? Neem dan eens een kijkje bij onze Squat Wedges. Hierdoor verbeter jij je squat houding en kan je beter je billen trainen! 

https://bizonfit.eu/products/squat-wedges-set-squatten-deadlift-powerlifting-fitness-bizon-fit

Back to blog