"Juiste vorm en techniek voor squatten om blessures te voorkomen" Bizon Fit

"Juiste vorm en techniek voor squatten om blessures te voorkomen"

Een van de belangrijkste aspecten van squatten is het gebruik van de juiste techniek. Dit is van groot belang om blessures te voorkomen en om het maximale uit de oefening te halen. Hier zijn enkele tips om je te helpen de juiste techniek te gebruiken bij het squatten:

  1. Houd je rug recht: Het is belangrijk om een neutrale rugpositie aan te nemen tijdens het squatten. Dit betekent dat je rug recht moet zijn en niet gekromd of gebogen. Dit helpt om de druk op je rug te verminderen en je kernspieren te activeren.

  2. Houd je borst vooruit: Je borst moet ook vooruit worden gehouden tijdens het squatten. Dit helpt om de juiste houding aan te nemen en de druk op je rug te verminderen.

  3. Zet je voeten op schouderbreedte: Zet je voeten op schouderbreedte uit elkaar en draai ze een beetje naar buiten. Dit helpt om je evenwicht te behouden en de juiste techniek te gebruiken.

  4. Laat je heupen naar beneden zakken: Als je in een staande positie staat, moet je je heupen naar beneden laten zakken, alsof je je achterste naar een stoel wilt laten zakken. Dit helpt om de juiste techniek te gebruiken en om je been- en bilspieren te versterken.

  5. Houd je knieën achter je tenen: Je knieën moeten achter je tenen zijn tijdens het squatten. Dit helpt om de juiste techniek te gebruiken en om blessures te voorkomen.

  6. Duw je heupen naar voren: Als je naar boven komt, moet je je heupen naar voren duwen. Dit helpt om de juiste techniek te gebruiken en om je been- en bilspieren te versterken.

Het is belangrijk om te onthouden dat het gebruik van de juiste techniek tijd kost om te leren. Het is aan te raden om professioneel advies te vragen aan een trainer of fysiotherapeut. Zij kunnen je helpen om de juiste techniek aan te leren en je te helpen bij het opbouwen van je oefeningen.

Het is ook belangrijk om op te letten dat de techniek kan variëren voor verschillende soorten squats zoals back squats, front squats, goblet squats etc. Het is aan te raden om professioneel advies te vragen voor de specifieke techniek bij elke squat.

Ben je nou opzoek naar een veilige manier om te squatten? Neem dan eens een kijkje bij onze Squat Wedges. Hierdoor verbeter jij je squat houding en kan je beter je billen trainen! 

https://bizonfit.eu/products/squat-wedges-set-squatten-deadlift-powerlifting-fitness-bizon-fit

Zurück zum Blog